MARKETING

Incepand inca din anii 90', o data cu lansarea internetului, marketingul a inceput sa contureze fiecare afacere, deschizand noi orizonturi in a dezvolta un business. Strategia de marketing online este relativ simpla si usor de construit, dar poate fi scapata rapid de sub control, datorita lipsei de experienta.

De aceea, planurile noastre incep a fi construite atent pas cu pas, astfel incat fiecare detaliu sa satisfaca cerintele consumatorului.

Va vom prezenta pe scurt un exemplu de abordare de marketing, ce va ajuta la crearea a unui canal de comunicatie intre consumator si aplicatie.

  1. Planul Strategic

    Planul se construieste incepand de la persoana care nu este prezenta, nu o vedem, nu putem interactiona deocamdata cu ea, consumatorul. Analizam fiecare cerinta posibila pe care o asteapta consumatorul din partea noastra. In urma analizei descoperim punctele importante ce trebuie acoperite de dezvoltator. Pe baza cerintelor se va efectua un research asupra concurentei de pe piata, ce ne va spune exact dezavantajele oponentilor.

  2. Experienta Consumatorului

    Daca ai pierdut vreodata mai mult de 30 de secunde sa cauti ceva pe un website / aplicatie, stim sigur ca ti-a pierdut interesul si nu il vei mai accesa data viitoare, mai mult de atat, le vei oferi prietenilor tai un feedback negativ. Nevoia consumatorului se bazeaza pe creearea unei experiente unice, placute si utile in utilizarea aplicatiei. Modelarea psihica si memorile reprezinta unul dintre aspectele importante mai ales, atunci cand vizitatorul paraseste aplicatia, ramanandu-i in subconstient detaliile ce i-au atras atentia.

  3. Canalul de Comunicatie intre Consumator si Aplicatie

    In aceasta etapa ne mai ramane sa stabilim comunicarea corecta a informatiilor folosindu-ne de pasii anteriori, alcatuind in final schema finala pe care trebuie sa o urmeze programatorul in dezvoltarea softului.

Top