PROMOVARE

Inainte de aparatia internetului, promovarea afaceri se putea face printr-un numar limitat de metode, ce aveau ca target un numar restrans de consumatori. In prezent exista numeroase oportunitati de ati face business-ul cunoscut prin intermediul mediului online, la preturi extrem de avantajoase.

Una dintre principalele metode prin care poti genera un flux mare de trafic pe site-ul tau, si prin intermediul careia te poti faci cunoscut, sporind conceptul de brand-awereness, este SEO. Aceasta metoda presupune derularea unei serii de procese de optimizare a codului sursa, precum si a unei campanii de promovare pe medii externe, cu scopul de a asigura o pozitionare mai buna in motorul de cautare Google. Desi adesea o metoda excelenta de atragere de clienti, SEO are doua avantaje. Primul consta in faptul ca o campanie de SEO, ca sa dea rezultate, trebuie derulata pe minim 6 luni, uneori extinzandu-se pana la un an, un an jumatate. Deci beneficiile nu se vor vedea imediat. Al doilea dezavantaj consta in faptul ca, in unele cazuri, optimizarea SEO nu se preteaza, datorita domeniului afacerii ce trebuie promovata, sau a naturii ei. In cazul in care se doreste promovarea la nivel de brand, promovarea SEO nu ne poate ajuta. De-asemenea, in cazul in care domeniul de activitate vizat nu genereaza foarte multe cautari lunare pe cuvintele cheie caracteristice, trebuie gasita o sursa care sa ofere mai multa vizibilitate si care sa se adreseze unui public tinta mai numeros.

Si aici intervine promovarea pe mediile sociale. Ne amintim cu totii perioada in care retelele Hi5, Yahoo si MySpace detineau monopolul in Romania, si eram impresionati de schimbarea pe care o aduceau in mediul cibernetic. Intre timp lucrurile s-au schimbat, si alte retele de socializare, mult mai puternice, dedicate si flexibile, au ajuns sa le ia locul. Astazi, atunci cand vorbim de medii de socializare pe web, ne gandim la Facebook, Instagram, Youtube, Google Plus, Twitter, samd. Insa, indiferent de numele lor, retele sociale au ajuns sa constituie un factor din viata noastra, un mediu extrem de accesat, care poate fi o sursa importanta de informatii, si care ne poate ajuta in nevoile de zi cu zi. Astfel, datorita intrebuintarii extrem de largi pe care o prezinta, mediile sociale ne pot ajuta sa transmitem un mesaj, care sa ajunga la cat mai multi oameni, si ne pot prilejui un

Top